Celostna grafična podoba Vitan’ke – Prenova trške hiše v Vitanju

Objekt, ki smo ga poimenovali Vitan’ka, se nahaja na hišni številki Grajski trg 31. Naslov objekta je tudi izhodišče za oblikovanje logotipa. Oblikovan je iz dveh sklopov, eden je sestavljen iz številke 31, drugi pa iz besede Vitan’ka. Uporabljena je črna barva na belem ozadju. Logotip je berljiv tudi ob manjšanju. Pisava je izbrana tako, da pričara duh prenovljenega objekta, ki je tesno povezan s trškim jedrom v Vitanju. Predvidena uporaba logotipa je na vseh izdelkih, ki se bodo uporabljali v novonastalem objektu. Na sprednji fasadi je predvidena namestitev table z izdelanim logotipom, ki bo označevala objekt, da ga bodo obiskovalci lažje našli.

Oblikovanje interierja – Mladinski center s hostlom

Dvorec Trebnik

Soba posvečena dvorcu Trebnik se nahaja v nadstropju mladinskega centra in hostla pod zaporedno številko 3. Velika je 12 m² in ima lastno kopalnico. Soba Dvorec Trebnik je opremljena s pohištvom, ki ima pridih industrijskega stila. V sobi se nahajata dve enoposteljni postelji, odprta omara, preproga, okrasne blazine, stenska svetilka, stropna luč, zavese, okraski in okrasne rastline. Soba je pretežno v rjavih in sivih odtenkih z dodatkom zelenja.

 

Grajska soba

Grajska soba se nahaja v nadstropju mladinskega centra in hostla, pod zaporedno številko 5. Posvečena je Staremu gradu v Slovenskih Konjicah. Velika je 12 m² in ima lastno kopalnico, opremljena je s pohištvom, ki ima pridih baroka. V sobi so dve enoposteljni sobi, dva razkošna grajska fotelja, nočni omarici, preproga, okrasne blazine in odeje, zavese, razkošen stropni lestenec in okrasno ogledalo. Soba je pretežno v modrih in belo-sivih odtenkih.

 

Ivan Minatti

Soba Ivan Minatti se nahaja v nadstropju mladinskega centra in hostla pod zaporedno številko 7. Posvečena je slovenskemu pesniku, uredniku, prevajalcu in akademiku Ivanu Minattiju, ki se je rodil v Slovenskih Konjicah. Minattijeve pesmi večinoma govorijo o odtujenem človeku, ki se zateka v naravo. Velik uspeh mu je prinesla pesem Nekoga moraš imeti rad, ki je vključena v sobo tako, da je besedilo pesmi napisano na steno. V sobi so enoposteljna soba, okrasni fotelj, polica za knjige, okrasne blazine in razni dekor, nočna svetilka in stropni svetilki. Soba je pretežno v zeleno-rjavih odtenkih.

Pin It on Pinterest