Poustvari | spalnica kot iz revije

Je tudi vam pomembno, da je prostor v katerem preživimo veliko svojega časa, se v njem sproščamo in počivamo, opremljen lepo in po lastnem okusu? Za vas sem poustvarila spalnico v skandinavskem slogu, ki je znan po svoji preprostosti, čistih linijah in večni lepoti. Lesena tla, čista belina in odtenki sivine so značilne za ta slog, ki navdušuje večino ljudi po vsem svetu.

Vir: www.pinterest.si

Tudi tokrat sem izdelke poiskala na spletni strani trgovine JYSK.

Vir: Anja Kapun
1. Posteljni okvir: JYSK 249€
2. Nočna omarica: JYSK 59,99€
3. Namizna svetilka: JYSK 12,99€
4. Okrasni blazini: JYSK 6,99€/kos
5. Odeja LINNEA: JYSK 29,99€
6. Okvir za slike (LIST): JYSK 2,99€; Okvir za slike (KAKTUS): JYSK 3,99€
7. Preproga: JYSK 19,99€
8. Predalnik: JYSK 129€
9. Namizna svetilka: JYSK 26,99€

Skandinavskega tipa opremljanja ni brez različnih dodatkov za dom, kot so škatle za shranjevanje, vaze, svečniki, slike in drugi dodatki.
Dobro je da vsi, ki boste v svoj dom vnesli skandinavski slog opremljanja, najprej pobelite stene. V vseh prostorih naj prevladuje bela barva, ki pomeni svetlobo. Vso belino pa razbijte z različnimi barvnimi odtenki, ki so vam všeč. Zagotovo pa dodajte vsaj en dodatek ali kos pohištva v črni barvi.

Poustvari | domača pisarna

Vsak si kdaj želi dom kot iz revije, a ne najde prave poti do izpolnitve želja ali preureditve prostorov. Največkrat nas omejujejo finance ali pa preprosto ne najdemo podobnih izdelkov, da bi poustvarili sliko iz revije ali spleta. Za vas sem poustvarila zgornjo mini pisarno v naravnih barvnih odtenkih s pridihom beline.

Vir: www.pinterest.com

V kolažu, ki sem ga sestavila, so izdelki iz trgovine JYSK. Z njihovo bogato izbiro si lahko načrtujete nov delovni kotiček, za razmeroma malo denarja.

1| ŽALUZIJE: JYSK 35,99€
2| POLICA ZA SLIKE: JYSK 5€
3| STOL: JYSK 89,99€
4| PISALNA MIZA: JYSK 199€
5| NAMIZNA SVETILKA: JYSK 19,99€
6| KOŠARA: JYSK 19,99€
7| OGLASNO STOJALO: JYSK 8,99€
8| UMETNA RASTLINA: JYSK 4,99€

Vir: Anja Kapun

Takšno pisarno si lahko ustvarite v kakšnem do sedaj neizkoriščenem kotu vašega doma. Pisarna je majhna, postavitev pa zelo nezahtevna. Da bo delo v novi pisarni še bolj udobno in polno nove energije, ji dodajte nekaj zelenih rastlin, ki vam bodo hkrati še čistile zrak. Moderna zalivalka vam lahko koristi tudi kot dekorativni element.

Kako napolniti prostor z naravno svetlobo?

Psihologija notranje opreme je zelo širok pojem, ki zajema veliko stvari: na primer psihologijo barv, vpliv tlorisa, svetlobo in kako se v katerem prostoru počutimo.

Svetloba je zelo pomembna za dobro počutje, še zlasti naravna. Pomanjkanje naravne svetlobe nas lahko privede do občutka splošne utrujenosti, celo depresije. Marsikdo misli, da razsvetljava lahko ustvari podobne pogoje za življenje kot naravna svetloba. Vendar naši možgani čutijo razliko, zato dobro razmislite o sami postavitvi oken in njihovi velikosti. Pazite, da oken ne boste prekrivali s pohištvom in udarnimi, temnimi zavesami. Za več naravne svetlobe lahko dobro poskrbijo tudi ogledala v prostoru. Za posvetlitev prostorov so primerni tudi prozorni materiali (steklo, plastika). Na primer v prostor lahko umestite prozorne stole, steklene mize, omare in police.

V prihodnje, ko se boste srečali s prenovo stanovanja, hiše ali sobe, o teh stvareh dobro premislite. Tisto, kar je na videz zelo lepo, ni nujno primerno tudi za vas in vašo osebnost.

 

Vir: www.architecturaldigest.com

Vir: www.bloglovin.com

Vir: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest