Psihologija notranje opreme je zelo širok pojem, ki zajema veliko stvari: na primer psihologijo barv, vpliv tlorisa, svetlobo in kako se v katerem prostoru počutimo.

Svetloba je zelo pomembna za dobro počutje, še zlasti naravna. Pomanjkanje naravne svetlobe nas lahko privede do občutka splošne utrujenosti, celo depresije. Marsikdo misli, da razsvetljava lahko ustvari podobne pogoje za življenje kot naravna svetloba. Vendar naši možgani čutijo razliko, zato dobro razmislite o sami postavitvi oken in njihovi velikosti. Pazite, da oken ne boste prekrivali s pohištvom in udarnimi, temnimi zavesami. Za več naravne svetlobe lahko dobro poskrbijo tudi ogledala v prostoru. Za posvetlitev prostorov so primerni tudi prozorni materiali (steklo, plastika). Na primer v prostor lahko umestite prozorne stole, steklene mize, omare in police.

V prihodnje, ko se boste srečali s prenovo stanovanja, hiše ali sobe, o teh stvareh dobro premislite. Tisto, kar je na videz zelo lepo, ni nujno primerno tudi za vas in vašo osebnost.

 

Vir: www.architecturaldigest.com

Vir: www.bloglovin.com

Vir: www.pinterest.com

Sosednje obajve:

Pin It on Pinterest