Otroška soba je otrokovo zatočišče, v katerem se uči, igra, spi in sanja. V njej se mora otrok dobro počutiti, zato mora biti ta funkcionalna, varna, zanimiva in seveda udobna.

Udobnost otroške sobe zagotovimo z izbiro mehkega materiala za tla, z raznimi preprogami ali igralnimi površinami ter izbiro primernega in udobnega ležišča. To poživimo z izbiro živih vzorcev posteljnine in okrasnih blazin. V sobo lahko dodamo tudi pisane vreče za sedenje, kar prostor še dodatno poživi. Če nam nosilnost stropa to omogoča, lahko nanj namestimo viseče elemente, kot so gugalnica ali leseni krogi za gimnastiko.

Viseči elementi popestrijo otroško sobo
Vir: www.pinterest.si

Razporeditev pohištva v otroški sobi zahteva od nas kvaliteten premislek. Pomembno je, da pri izbiri pohištva pazimo na funkcionalnost in otrokovo varnost. Občutek varnosti zagotovimo tako, da otroško posteljo namestimo ob steno. Za opremljanje otroške sobe uporabljamo pohištvo, ki je nevtralne barve, saj lahko kasneje, ko otrok odraste z raznimi dodatki in spremembo barve zidu, vzorcev in uporabljenega materiala v sobi ustvarimo popolnoma drugačen ambient.

V otroški sobi seveda ne sme manjkati tudi igralni kotiček, v katerem je po navadi nered. Za tega lahko poskrbimo s plastičnimi zaboji ali pletenimi košarami v katere lahko hitro pospravimo vse igrače.

Udobne sedalne površine in košare za shranjevanje igrač
Vir: www.popsugar.com

Pri opremljanju sob za naše najmlajše je treba biti pazljiv pri zagotavljanju zadostne količine dnevne svetlobe. Ko te ni dovolj, za njo poskrbimo z umetno razsvetljavo. V sobi je priporočljivo, da je na stropu ali steni glavna luč in manjša lučka, ki osvetljuje delovno površino. V sobo pa lahko, da bo otroku soba zanimivejša, vnesemo okrasne in barvne luči ter svetleče nalepke, ki se svetijo v temi.

Primer dobre izbire svetilk v otroški sobi
Vir: www.designlike.com

Sosednje obajve:

Pin It on Pinterest