Celostna grafična podoba Mestne plaže

,

Skozi različice logotipov je bilo ugotovljeno, da je najbolj efektiven minimalističen. Z izbranim znakom smo prikazali harmonijo med mestom in naravo ter to okrepili s primerno barvno shemo. Logotip je sestavljen iz naslednjih elementov: podobe gradu v povezavi z zelenim prostorom in reko, ki ga obdaja (reka Savinja, ki teče ob mestnem nabrežju). Posamezni elementi so združeni v obliki kvadrata, kar pomeni, da je bila pri oblikovanju upoštevana tudi simetrija.

Logotipu se pridruži tipologija, ki ima mehke in okrogle poteze. Ustvarjena je z efektom čopiča. To v opazovalcu vzbudi občutek igrivosti, vendar še vseeno nakazuje na grajeno okolje. Tipologija je namenjena ciljni publiki – otroci, družine, turisti.

Logotip odraža območje Mestne plaže. Je sodoben in kar je najbolj pomembno, da je hitro zapomljiv. V logotipu tanke linije tipografije in znaka ponazarjajo eleganco, modernost in nekaj lahkotnega oz. sproščenega. Njegova raba je v zeleni in modri barvi, barve vode in narave. Logotip lahko uporabljamo v različnih oblikah. Mestno plažo lahko predstavljamo s tipografijo, s posamičnim znakom, ki je lahko tudi v kvadratu (kot prikazuje naslednja stran) ali kombinacijo enega in drugega v kvadratu ali brez njega. Sama oblika se sklada tudi s krogom, ravno zato, ker je geometrične oblike.

Avtorji:

Skills

Posted on

marec 2018

Pin It on Pinterest